Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: SKPC Mejdan predložen za proces masovne vakcinacije

Preuzmite sliku

Grad Tuzla je u saradnji sa ustanovama i instituacijama koje koordiniraju u okviru Kriznog štaba a u skladu sa smjernicama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK-a, usvojio niz zaključaka koji se odnose na smanjenje širenja pandemije korona virusa.

Dio zaključaka odnosi se i na intezivniji rad gradskih inspekcija, koje su tokom marta provodile intezivne akcije sa policijskim službenicima.

Protekle sedmice su provjeravali nargila barove i kontrolu radnog vremena. Ove sedmice kontrolišu supre markete i hiper markete a za vikend je predviđena kontrola fitnes centara.

Za proces masovne vakcinacije, predložena lokacija je SKPC Mejdan.

“Svima je već jasno da nam nema izlaza iz ove pandemije bez procesa masovne vakcinacije. SKPC Mejdan smo predložili kao jednu od lokacija za tu svrhu” – kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović u izjavi za RTV 7.

Direkotor JZNU Doma zdravlja “dr.Mustafa Šehović” Tuzla Suad Bijedić je kazao kako proces vakcinacije u Mejdanu nebi dodatno opteretio kontinuirani rad Dom zdravlja te ističe kako su ova dva objekta u neposrednoj blizini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,