Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Pravni fakultet postao članica ERSE mreže

Preuzmite sliku

“Sporazum o saradnji i osnovnim principima rada” između Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Udruženja “Prava za sve” iz Sarajeva i Udruženja građana “Budućnost” iz Modriče, potpisan je jučer. U ime fakulteta Sporazum je potpisao dekan prof. dr. Amir Karić.

Ovime je Pravni fakultet je postao članica ERSE mreže (akronim od riječi: Edukacija – Reforma – Sigurnost – Egzistencija) i time napravio veliki korak naprijed u svom razvoju. Cilj potpisivanja ovog Sporazuma jeste omogućavanje sticanja praktičnih znanja i vještina za studente Pravnog fakulteta.

Sama ERSE mreža je nastala u toku projekta “Studentskom praksom brže do posla” i čine je univerziteti/fakulteti, poslovna zajednica i studentske organizacije iz cijele BiH. ERSE mreža djeluje kao snažan mehanizam za zagovaranje i podršku reformi visokog obrazovanja.

“Studentskom praksom brže do posla” je projekat koji za cilj ima pokrenuti reformu visokoškolskog obrazovanja u smislu uspostavljanja jedinstvene studentske prakse na fakultetima društvenih i tehničkih nauka u cijeloj Bosni i Hercegovini. Projekat je započeo u aprilu 2019. godine i u partnerstvu ga provode udruženja “Prava za sve” i “Budućnost”, a finansiran je od Europske Unije. Više o projektnim aktivnostima možete pronaći na linku.

Menadžment Pravnog fakulteta poziva buduće studente da se prijave na konkurs za upis na ovaj fakultet. Više o konkursu i prijavu možete pronaći na linku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje