Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Održan 3. godišnji susret mladih bh. umjetnika ‘Notama kroz svijet’

Preuzmite sliku

Treći susret mladih bh umjetnika, koji je i ove godine okupio mlade tuzlanske umjetnike, koji se školuju u svijetu klasične muzike, održan je na sceni Pozorišta mladih Tuzla u dvorani Kaleidoskop.

Mladi muzičari različitih generacija publici su poklonili još jednu večer ispunjenu djelima klasične muzike, ali i neke nove aranžmane popularnih melodija.

Riječ je o projektu koji omogućava ovim umjetnicima razmjenu iskustava i zajednički nastup. Ovogodišnji koncert ‘Notama kroz svijet’ okupio je, kao i prethodnih godina, mlade umjetnike, kako iz osnovne i srednje škole, tako i studente, ali i muzičke profesionalce.

Na koncertu su nastupili Aida Rešidbegović i Armin Smajić, učenici Osnovne muzičke škole Tuzla, Katarina Pavljašević, učenica Srednje muzičke škole ‘Dr Vojislav Vučković‘ iz Beograda, Bakir Samardžić student Muzičke akademije u Sarajevu, Sarah Skopljak studentica Muzičke akademije Slobomir P Univerziteta u Bijeljini, profesorica klavira Ena Ovčina, te dirigent i profesor Jasmin Hasić dirigujući mješovitim horom ‘Lege Artis’ .

Uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva kulture, koje je ovu manifestaciju prepoznalo kao značajnu za razvoj kulture za mlade, koproducentski su je pomogli i Centar za kulturu i Pozorište mladih Tuzla.

Organizaciju i ove godine potpisuje tuzlansko udruženje za kreativno stvaralaštvo ‘Star Art’.

Umjetnici su nastupajući pred tuzlanskom publikom predstavili svoja muzička dostignuća, a dugotrajan aplauz i oduševljenje publike bili su najbolja potvrda kvalieta odabranog programa, ali i umjetničkih interpretacija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,