Nedjelja, 15. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzla: Klizanje po zaleđenoj površini Panonskog jezera (VIDEO)

Klizanje po zaleđenoj površini Panonskog jezera proteklo uspješno… 

Niske temperature, uglavnom u minusu, snijeg i vjetrovi uzrokuju da se vodene površine zalede. Iako zaleđene površine predstavljaju poseban gušt i zeleno svjetlo za korištenje površine za klizanje, uvijek se postavlja pitanje da li je bezbjedno hodati i klizati se po zaleđenom jezeru, jer led na površini jezera je obično nehomogen i nejednake debljine.

Sugađanka Amna, inače trenerica škole klizanja na tuzlanskom klizalištu, nije mogla odoliti izazovu zaleđene površine Panonskog jezera pa je svoje klizaljke oprobala i na zaleđenoj jezerskoj površini.

– Bilo je sugrađana koji su šetali oko jezera, gledali ali niko se nije usudio da stane na led. Kada sam počela klizati pojedinici su zakoračili na površinu da prošetaju. Koliko god da je površina zaleđena, ipak nikada nije skroz sigurno i uvijek postoji mogućnost pucanja leda, tako da nikome, naročito ne mlađim, na savjetujem kretanje po bilo kojoj zaleđenoj vodenoj površini, za Tuzlanski.ba, istakla je sugrađanka Amna čije je klizanje uspješno okončano. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje