Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Teatarski projekt ”Don Kihot” uskoro u Tuzli

Preuzmite sliku

Don Kihot je naziv teatarskog projekta koji je danas započeo aktivnosti i pripreme u  Ateljeu “Ismet Mujezinović” u Tuzli.

Predstava koja slijedi, a bit će premijerno prikazana 4. jula u Tuzli, je vrsta Street Theatra, navodi producent projekta Don Kihot, Amar Mehmedinović.

– Važno je napomenuti da je ovaj projekt veoma fleksibilan i kreativan, te da će biti upriličen na više lokacija u gradu Tuzli –  rekao je  za Fenu  Mehmedinović i dodao da je riječ o umjetničkom projektu međunarodne saradnje.

– Predstava u vidu performansa će biti izvođena na više lokacija u gradu, a vitezovi će se na kraju okupiti na jednom mjestu u završnom činu – istakao je Mehmedinović

U predstavi igraju profesionalni glumci, studenti Akademije dramskih umjetnosti Tuzla te mladi iz Srebrenice: Elmir Krivalić, Mirza Salihović, Rusmir Krdžalić, Bogdan Ilić, Jasmina Dedić, Olivera Blažević, Katarina Krištić, Nikolina Gagić i Senad Džananović.

Produkciju za ovaj projekat potpisuje Teatro Zappa Theater iz Italije.

Režiju potpisuje Giovanni Zurzolo,asistenti režije  su Evi Unterthiner i Rusmir Krdžalić, producent je Amar Mehmedinović ,koordinator projekta Andrea Rizza Goldstein , a saradnici iz grupe Adopt Srebrenica su  Valentina Gagić, Merka Duraković, Nevena Medić i Lejla Merajić.

Podršku projektu pružili su: Grad Tuzla, Fondacija Alexander Langer, Nevladina organizacija “Tuzlanska Amica”, Međunarodna galerija portreta Tuzla, Festival savremene umjetnosti ARTz, Udruženje ADOPT Srebrenica i Forum građana Tuzle. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,