Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Snimci iz zraka: Ovako izgleda dio spaljene površine nakon požara, vatrogasci i dalje na terenu

Preuzmite sliku

Nakon što su do ranih jutarnjih sati sve raspoložive ekipe Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla uz podršku lokalnog stanovništva gasili požar koji je prvobitno zahvatio nisko rastinje a zatim i veći dio šume u naselju Kužići, tuzlanski vatrogasci su i danas ponovo na terenu jer su usljed jakog vjetra aktivirana nova požarišta i to u Miladijama, na Husinu i na Krojčici.

Na terenu su sve raspoložive ekipe vatrogasaca, kako bi se požar lokalizovao u potpunosti. Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i službenici MUP-a TK će obaviti uviđaj na ovom lokalitetu čim za to budu stvoreni uslovi, saopćeno je danas.

Velike površine zemljišta i šume su izgorjele u požaru, što pokazuju i snimci koje smo zabilježili danas.

Vezano | Gradonačelnik Imamović poručio: Zahtijevamo od svih da se uzdrže od paljenja vatre na otvorenom

Prema nezvaničnim informacijama, požar je izazvan ljudskim nemarom zbog čega je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović uputio apel nadležnim da sprovedu istragu povodom ovog nemilog događaja.

Na fotogrfijama u prilogu može se vidjeti koliko se vatrena stihija približila stambenim objektima odnosno kućama koje su na sreću i uz velike napore Profesionane vatrogasne brigade Tuzla ali i mještana ostali sačuvani. (Foto/Video: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Vezano | Tuzlanski.ba na licu mjesta: Mještani pomažu u gašenju požara 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,