Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sastanak Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje 25. maja 1995. godine

Preuzmite sliku

Dnas je u gradskoj upravi Tuzle održan je sastanak Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje 25. maja, dana posvećenog sjećanju na žrtve tragedije na Kapiji i sjećanju na sve civilne žrtve rata.

Sastanku su prisustvovali predstavnici roditelja stradalih žrtava na Kapiji, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, načelnik PU Tuzla, Siniša Vareškić, te predstavnici JU Centar za kulturu Tuzla, JKP Saobraćaj i komunikacije i Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

Na sastanku Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje 25. maja, dogovoreno je da će u Tuzli, u utorak, 25. maja 2021. godine biti upriličeno komemorativno obilježavanje dvadesetšeste godišnjice tragedije na Kapiji, u znak sjećanja na stradanje tuzlanske mladosti 25. maja 1995. godine, kao i na sve civilne žrtve rata u Tuzli.

Za 11,00 sati planirano je polaganje vijenaca i cvijeća civilnim žrtvama na Aleji mladosti na Slanoj banji, a u u 12,00 sati polaganje vijenaca i cvijeća na Kapiji.

U 20.55 sati i ove će se godine u Tuzli oglasiti sirene koje će označiti trenutak kada je granata ispaljena sa Ozrena pala na Kapiju i usmrtila naše mlade sugrađane.

Gradonačelnik Jasmin Imamović upoznao je roditelje stradalih da je Grad Tuzla u proteklom periodu mnogo uradio na uređenju kompleksa Slana Banja, uključujući i uređenje Aleje mladosti, mjesta na kojem je ukopana većina mladih stradalih na Kapiji. U sklopu radova, postavljen je i zid na kojem se nalaze upisana imena svih civilnih žrtava rata u Tuzli.

Protokol komemorativnog obilježavanja 25. maja biće prilagođen poštovanju svih higijensko-epidemioloških mjera, koje su na snazi u cilju prevencije i zaštite od pandemije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje