Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Počela obnova kultnog basket terena na Slatini (FOTO)

Preuzmite sliku

Na veliko zadovoljstvo građana Tuzle, a posebno ljubitelja košarke, počela je obnova „Kruga“, kultnog basket terena na Slatini.

Unaprijeđenjem trenutnog sportskog mobilijara, postavljanjem tartan podloge i tribina, reparacijom reflektora i koša, stvorit će se bolji uslovi igre u kojoj, tradicionalno, uživaju brojni Tuzlaci. Završetak radova planiran je do kraja mjeseca, a svečano otvorenje zakazano je za 3. august 2018. godine.

Sjajne vijesti obradovale su i poznate tuzlanske košarkaše koje za „Krug“ vežu posebna sjećanja i emocije, jer su na njemu odigrali svoje prve utakmice.

„U moje ime hvala za obnavljanje ovog kultnog terena“, poručio je Damir Mulaomerović i pozdravio početak radova na Slatini. Već ranije, uz Jasmina Hukića, Mulaomerović je dao podršku kampanji „Za više košarke“, koja će se u Tuzli nastaviti i nakon obnove basket terena na Slatini. Naime, u okviru ove društveno odgovorne kampanje koju, sa OKK Sloboda, realizuje kompanija Carlsberg BH, bit će obnovljeno i izgrađeno više košarkaških terena u Tuzli. Konačan cilj je Tuzli, koja već decenijama slovi za košarkaški centar BiH, osigurati da dobra reputacija živi i dalje, ulaganjem u sportsku infrastrukturu i stvaranjem što boljih uslova za igru.

Podsjećamo, obnova „Kruga“ rezulat je višemjesečne akcije prikupljanja Pan čepova u kojoj su sudjelovali građani, ali i brojni sportski klubovi i udruženja, lokalna vlast, poznati Tuzlaci. Nakon što se prikupio broj od 100. 000 Pan čepova stvorili su se i uslovi za početak radova na obnovi ovog terena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,