Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Peti jubilarni turnir Par Selo Cup 2016: Nagrada za prvo mjesto 4.000 KM

Preuzmite sliku

Još dvadesetak dana ostalo je do otvorenja petog turnira Per Selo Cup, jednog od najznačajnijih u BiH.

 • par-selo-cup-2016
 • Svečano otvorenje turnira uz bogat kulturni program planirao je u petak 5. kolovoza.

  Ove godine “Par Selo Cup” okupit će dvadeset i četiri ekipe iz cijele BiH, ali i Srbije i Hrvatske. Ove godine je mnogo toga novog što Peti Par Selo Cup čini još boljim i bogatijim. Naime, osim standardnog dijela, natjecanje će se održati i u dvije nove kategorije. Priliku da snage odmjere imat će Veterani – stariji od 35 godina, ali i oni najmlađi.

  Do sada je prijavljeno 18 ekipa, a vremena da se prijavi još njih šest ima do 31. srpnja. Izvlačenje ekipa će biti održano 3. kolovoza u prostorijama Osnovne škole Pasci u 20. 00 sati.

  Organizatori ovogodišnji turnir žele učiniti posebnim i još boljim. O tome najbolje svjedoče prestižne nagrade. Ove godine nagrada za prvo mjesto iznosi 4.000 KM, za drugo mjesto 1.000. Trećeplasirani će osvojiti 500 KM, a za četvrto mjesto osigurana je nagrada od 100 KM.

  Oni najbolji, pored novčane nagrade dobit će diplomu i pehar. Uz novčane nagrade bit će dodijeljene i nagrade za najboljeg igrača turnira, najboljeg strijelca, najboljeg golmana i fairplay ekipu u iznosu od po 100 KM.

  Također, i za natjecatelje iz skupine Veterani i najmlađi su osigurane prestižne nagrade.

  Treba naglasiti da je ovaj malonogometni turnir prerastao u prestižan turnir BiH koji nosi najvrjednije nagrade, pomogao je obnovi stadiona u Par Selu te je najvažniji projekt Udruge mladih „Par Selo – Dubrave“ koja djeluje u ovom mjestu.

  Ono što organizatori smatraju najvrjednijim što je turnir Par Selo Cup uspio na petnaestak dana okupiti ljude iz ovog kraja, a koji su danas rasuti po cijelom svijetu. To dokazuje da turnir osim te sportske značajke nosi i ljudsku dimenziju jer povezuje ljude i ostaje njihova trajna veza s matičnom zemljom. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,