Nedjelja, 3. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Panonska jezera tokom četiri dana posjetilo 15.000 gostiju

Preuzmite sliku

Nedavno je na kompleksu slanih Panonskih jezera upriličeno svečano otvaranje nove turističke sezone u sklopu čega je organizovano niz sajamskih, sportskih, muzičkih i plesnih događaja.

Kako je saopćeno iz JKP “Pannonica” tokom četiri dana kompleks slanih jezera posjetilo je 15.000 gostiju.

“U muzičkom dijelu su nastupili Crvena jabuka, Helem Nejse i MUHA a na sajamskom dijelu gostima se predstavilo 15-tak izlagača (Bingo, Andrea&Giovani, Dino kafa, Binvest, Mingos coffee, Vispak, As Group OAZA/Swity, Menprom, Omega, Nelt, Union Foods, Violeta, Podravka, Tuzlanska pivara), kao i Turističke zajednice TK i grada Tuzle. Partner cjelodnevne zabave je kompanija BINGO Tuzla sa svojim poslovnim partnerima koji su posjetiteljima predstavili svoje proizvode uz slobodnu degustaciju i nagradne igre” – navode iz JKP “Pannonica”.

Također, u prostoru ljetne bašte “Vrtić” prvog jezera Panonike, održan je fantastični 5. Panonski Internacionalni festival u akrobatskom rock and roll plesu u organizaciji Plesnog kluba Flamenco Tuzla.

Na sportskom terenu odbojke na pijesku, održan je turnir Panonika Beach Volley Tuzla sa 20 ekipa po sistemu 3 na 3 sa dodjelom pehara i nagrada najboljima.

“Zahvaljujemo se svim učesnicima manifestacije koji su četiri dana učinili Panoniku još ljepšom i atraktivnijom za naše goste iz cijele BiH i inostranstva. Zahvaljujemo se na pomoći u organizaciji Gradu Tuzla, kompaniji Bingo, Turističkoj zajednici Grada Tuzla, Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona, Plesnom klubu Flamengo, produkciji “Imperio light&sound”, Amiru Karamoviću i svim medijima koji su nas promovisali i bez kojih sigurno ne bi uspjeli” – navodi se u objavi.

Za 26. juni u prostoru ljetne bašte “Vrtić” najavljen je koncert hrvatskog hip hop sastava “Elemental”.

Odličan koncert – ELEMENTAL na Panonici/VRTIĆ, subota 25.6.2022./21 h.😊
https://www.facebook.com/events/1016400385667276?ref=newsfeed

Objavljuje Panonika Tuzla BiHUtorak, 21. lipnja 2022.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,