Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Oštra osuda tuzlanske vlasti i roditelja ubijene djece na Dodikove izjave o Kapiji (VIDEO)

Preuzmite sliku

Povodom nedavnih izjava predsjednika RS-a Milorada Dodika u kojima negira genocid u Srebrenici, zločin na tuzlanskoj Kapiji i Markalama, u Gradskoj upravi Tuzla održan je sastanak sa predstavnicima porodica žrtava „tuzlanske mladosti, gdje se izričito zahtijeva prestanak sa ovakvim „nebuloznim“ izjavama i poštivanje svih žrtava. Uslijedile su oštre osude tuzlanske vlasti i porodica žrtava.

Roditelji ubijene djece na Kapiji pitaju predsjednikaa RS-a šta želi time postići? Zašto se uporno svake godine uznemiravaju i žrtve i porodice žrtava, zbog čega 71 nevin mladi život oduzet 1995. godine, žrtve Srebrenice i markala u Sarajevu ne mogu počivati u miru?

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović istakao je da je ovo samo još jedan način „ubiranja poena“ Dodika, kako kaže, čovjeka koji je još jednom pokazao „svoje lice“. Podsjeća da je za zločin na Kapiji pravosnažno donesena presuda protiv Novaka Đukića, ali i pored toga, skandaloznim izjavama nema kraja.

Podsjećamo, predsjednik RS-a Milorad Dodik najavio je da će međunarodni stručnjaci ispitati masakre na pijaci Markale i ulici Vase Miskina u Sarajevu te na tuzlanskoj Kapiji kako bi utvrdili da li su ovi zločini pravilno istraženi.

Govoreći o zločinu u Tuzli, Dodik je kazao da “svi elementi govore da ta granata nije mogla da dobaci s položaja Srba”. “I da je dobačena, ne bi imala tu snagu. Da li je taj eksploziv podmetnut, to će pokazati ekpertize”, rekao je Dodik. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje