Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Neobičan prizor sniježnih slanih slapova Panonike u Tuzli

Preuzmite sliku

Sniježne padavine od jučer u poslijepodnevnim satima zahvatile su područje cijele Bosne i Hercegovine i iako je kalendarski nastupilo proljeće temperature su se jutros spustile i do minus 13 stepeni.

Snijeg koji je padao nije prouzrokovao veće probleme u Tuzli, izuzev što se saobraćanje u pojedinim dijelovima odvijalo nešto sporije.

Hladna fronta koja se premještala od sjevera Evrope prema centralnim područjima, zahvatila je jugoistočna područja evropskog kontineta, uključujući i Balkansko poluostrvo gdje je došlo do prodora veoma hladne zračne mase porijeklom sa Arktika, zbog čega su se temperature zraka značajnije spustile u Bosni i Hercegovini – kazao je eteorolog Nedim Sladić.

Na Facebook stranici ‘Panonika Tuzla BiH‘ objavljene su fotografije snježnih prizora slanih slapova Panonike koji su zaista nešto drugačiji od onih na koje smo navikli u ljetnim mjesecima.

Vremenska prognoza za naredna tri dana

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

U Bosni i Hercegovini se u subotu također očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje