Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nakon najvećeg bureka: Tuzlaci žele napraviti najveće kolo na svijetu

Preuzmite sliku

Za narednu godinu u Tuzli planirano je održavanje projekta ˝We are Europe, We are the World˝ tokom kojeg će se predstaviti turistički potencijali Tuzlanskog kantona, a ovom bi događaju trebali prisustvovati predstavnici turističkih agencija iz regiona, gradonačelnici, ambasadori, te folklorna društva.

“Važno je to što će sve turističke agencije iz regiona biti ovdje, oko 100 agencija će doći i nadat ćemo se da će oni posjetu našem kantonu uvrstiti u svoj program posjeta. Predviđen je dolazak oko 30.000 do 50.000 posjetitelja u tri dana i raduje me što u programu stoji da će se u tom vremenu posjetiti više lokalnih zajednica u TK”, izjavio je nakon prvog radnog sastanka Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK.

Ovaj bi događaj, smatra Omer Isović iz ˝Kreativa marketinga d.o.o˝, koji je jedan od organizatora, Tuzlu ponovo vratio u centar medijske pažnje.

“Imamo goste iz regije, a organizaciju u tom dijelu događaja preuzima Grad Tuzla. Uz učestvo folklornih društava, planirali smo napraviti najveće kolo na svijetu, sa 15.000 ljudi, a to će biti na Panonskom jezeru. Planirali smo i povratak Tuzlanskog sajma, a grad i kanton zaslužuju jedan takav sajam. Tuzlanski burek, odnosno “Tuzla gastro show” održat će se u septembru iduće godine i već imamo dogovor sa pjevačem Halidom Bešlićem i na tom događaju očekujemo oko 30.000 ljudi”, naveo je Isović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje