Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

JU Osnovna muzička škola Tuzla bila domaćin seminara za harmoniku

Preuzmite sliku

JU Osnovna muzička škola Tuzla je dana 29. marta 2017. godine bila domaćin seminara za harmoniku, na kojem je predavač bila Danijela Gazdić, redovan profesor na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu.

Tokom dana, pored predavanja za nastavnike, organizovani su masterclass-ovi za profesore i učenike.

Na gore pomenutom seminaru učestvovali su učenici i profesori Osnovne i Srednje muzičke škole Tuzla kao i Odjeljenja muzičke škole iz Živinica.

Profesor Gazdić Danijela je osnovne studije završila na Kijevskom državnom konzervatorijumu “Petar Iljič Čajkovski“, a magistrirala na Nacionalnoj muzičkoj akademiji Ukrajine.

1998.godine imenovana započinje rad na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu gdje bilježi zapažene pedagoške rezultate. Pored pedagoške djelatnosti redovno drži koncerte i žiri je na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

JU Osnovna muzička škola Tuzla planira i u narednom periodu organizovati seminare i radionice za profesore i učenike različitih odsjeka, a sve u cilju unapređenja odgojno-obrazovnog rada. Održavanjem ovakvih seminara daje se prilika našim učenicama da rade sa eminentnim stručnjacima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,