Utorak, 21. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Još malo vremena za veliki basket izazov: Prijavi ekipu na Pan 3 na 3 i „zakucaj“ pobjedu za 4.000 KM

Preuzmite sliku

Samo još šest dana ostalo je za prijave ekipa na veliki basket izazov „Pan 3 na 3“ u kojem će ekipe iz BiH i regije odmjeriti svoje snage prvog augustovskog vikenda na tuzlanskom Telexu.

Ovaj put izazov je još veći, jer je i nagradni fond veći! Tako pobjednički tim trećeg po redu najvećeg bh. takmičenja u uličnoj košarci očekuje novčana nagrada u iznosu od čak 4. 000 KM, drugoplasiranu ekipu novčana nagrada u iznosu od 2. 000 KM, a pobjednike u takmičenjima: zakucavanje i trice, organizatori nagrađuju sa po 300 KM.

„I ove godine u saradnji sa Omladinskim košarkaškim klubom Sloboda, organizujemo „Pan 3 na 3 – Street Basketball turnir” kako bismo i igračima ali i publici priredili jedno sjajno sportsko druženje u gradu koji je iznjedrio brojne košarkaške talente. Ponosni smo što ovaj turnir, nakon BiH, postaje vodeći trunir u uličnoj košarci i u regionu“, poručili su iz kompanije Carlsberg BH.

Prijave za timove aktuelne su do utorka, 1. augusta, a moguće ih je izvršiti putem Facebook stranice Pan BiH, ili u prostorijama OKK Sloboda u Tuzli. Osnovni uslov je da svi sudionici budu punoljetni. A s obzirom na bogat nagradni fond očekuje se još napetija igra na terenu i još užarenije atmosfera na navijačkim tribinama.

Na prethodna dva pobjedu je ostvarila ex Yu ekipa „Gladijatori iz Ugljevika“ koju predvodi Igor Todorović. Ponukani sjajnim iskustvima, opet dolaze u Tuzlu, kako kažu, zbog vrhunskog basketa, ali i vrhunske zabave.

„Dolazimo sa žarom za pobjedom, jer veća nagrada je i veći izazov za nas. Ali nije u tome sve. Od organizacije, samog takmičenja do atmosfere koja tamo vlada, ovaj turnir je zaista nešto što se ne propušta. Savjetujem svim ekipama da se obavezno prijave, jer turnir „Pan 3 na 3“ u Tuzli definitivno prednjači u odnosu na druge turnire ulične košarke koji se organizuju u mnogo bogatijim zapadnim zemljama“, poručio je Igor Todorović.

Podsjećamo, ekipe koje do 1. augusta prijave učešće, izaći će na teren 5. i 6. augusta i igrati na jedan koš po sistemu 3 na 3.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,