Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ispred UKC-a Tuzla postavljen trijažni šator: Sprječavanje ulaska virusa u zdravstveni sistem

Preuzmite sliku

Prema uputama Federalnog štaba Civilne zaštite menadžment UKC Tuzla je pristupio izradi, prema ranije utvrđenom planu, trijažnog punkta na ulazu u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

 • Dana, 19. 3. 2020. godine u 20 sati postavljen je trijažni šator na glavni ulaz u krug Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, te su određene ekipe koje će raditi na trijažiranju pacijenata.

  Provedene aktivnosti su ranije planirane i uz koordinaciju sa Federalnim štabom Civilne zaštite sprovedene.

 • U narednom periodu očekuje se regulacija saobraćaja unutar Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla što podrazumjeva ulazak i izlazak pacijenata i vozila na jednom mjestu (glavni ulaz) kao i zatvaranje drugih prilaza Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

  Mole se pacijenti i ostalo građanstvo da poštuje upute osoba koje rade na trijažnom punktu.

  Podsjećamo, u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla jučer su urađena testiranja kod deset pacijenata na zarazu koronavirusom. Testovi su urađeni za osam pacijenata sa područja Tuzlanskog kantona te za po jednu osobu iz Brčkog odnosno Orašja.

  Nakon obrade svi testovi su bili negativni na COVID-19, tako da na području Tuzlanskog kantona još uvijek nema oboljelih od koronavirusa.

  Do sada je u TK testirano više od 50 osoba i svi testovi su bili negativni. U Tuzlanskom kantonu se trenutno u kućnoj izolaciji nalazi preko 862 osobe. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje