Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

In Memoriam: Danas navršena 10. godišnjica od smrti Saše Grgića – Vilenjaka!

Preuzmite sliku

Danas 18. septembra 2021. god. navršena je deseta godišnjica od iznenadnog odlaska našeg prijatelja, druga, ‘brata’: Saše Grgića.

I danas deset godina nakon njegove iznenadne smrti gotovo da nije prošao niti jedan dan, a da se njegovo ime nije spomenulo.

 • smrtovnica-sale5
 • Podsjetimo, Saša nas je napustio 18. Septembra 2011. godine. Od toga dana on je postao dio svih onih koji su ga poznavali i koji su znali njegove istinske ljudske vrijednosti.

  Sale je svoj život posvetio prijateljima, Gradu Tuzli, SD Sloboda i navijačkoj grupi Fukare. Bio je neopisivo pozitivna i karizmatična osoba čija se ljubav prema muzici, a posebno prema Slobodi teško može nadmašiti.

  Nije bilo potrebno da ga poznajete godinama da bi zavoljeli nekog poput njega, dovoljan je bio jedan razgovor ili pak jedno druženje na tribini.

  Iznenadni odlazak Vilenjaka u njegovoj 32. godini ostavio je veliku prazninu u svim slobodašima i tuzlacima, a svako sječanje izaziva posebne emocije.

  Saša Grgić ili od milja Sale Vilenjak je bio mnogo više od običnog tuzlaka, sugrađanina i jarana. Sale je bio zaštitni znak osmijeha i lijepog raspoloženja, mjerna jedinica za dobrotu, čovjek koji je na svom ličnom primjeru pokazivao koliko voli ljude oko sebe, iskrene prijatelje, svoju Slatinu, Tuzlu, Bosnu i Hercegovinu.

  Niko više kao Sale! Njemu je Sloboda bila sve i vjera i nacija i stranka, životno opredjeljenje mu je bilo u znaku crveno-crnih boja.

  Ne postoji stadion i dvorana koju Sale nije obišao. Znate onda kada svi dignu ruke od voljenog kluba a samo njih nekolicina i dalje navija, bodri, putuje i daje podršku, e baš u toj nekolicini je uvijek bio i on: Naš Sale Vilenjak, čovjek kojeg će Tuzla pamtiti vječno! Smrt ne postoji, ljudi umiru tek kada ih svi zaborave, tebe brate Sale nikada nećemo zaboraviti!

  Isječak iz pisma “Posljednji pozdrav od djece sa tuzlanskih ulica”: Posljednje dvije-tri godine Saša je imao problema sa srcem. Išao je u Zagreb na pretrage, vadio nalaze. U ponedeljak ujutro su ga našli njegovi drugari sa Slatine, beživotnog na kuhinjskom podu. Obdukacija je pokazala da je našem Saši puklo srce. Zar je moguće…Sale brate da tvoje srce pukne. I za kraj, oprosti nam Saša ako nam možeš oprostiti. Oprosti ako ti je trebala naša pomoć, a nikog od nas nije bilo tu da ti pomogne. Mi smo svi imali nekoga, a Saša ti si bio sam…i svi znamo da si ti za sve nas pojedinačno učinio više nego što smo mi svi skupa učinili za tebe. Saša, hvala ti sto si živio u naše vrijeme i dao nam tu čast da budemo tvoji prijatelji, tvoji drugari. Ti si bio naš vilenjak, lik iz bajke.”

  Od Saletove smrti niti jedna utakmica Slobode nije se odigrala, a da njegovi drugovi sa tribine ne spomenu njegovo ime.

  U spomen desete godišnjice najbliži prijatelji, pripadnici navijačke grupe i članovi UG Prijatelji FK Sloboda subotu će posebno obilježiti.

  Uz posjetu porodici te odlazak na groblje, u prostorijama UG održat će se tematsko druženje u Sašinu spomen sa početkom u 14.30 sati.

  Druženje će se nastaviti u popularnom Kavezu na Slatini pred subotnju utakmicu između Slobode i ekipe Tuzla City te na kojoj će također biti obilježeno sječanje.

  Utakmica se igra na Tušnju sa početkom od 18.55 sati, a navijačka grupa Fukare organizuje okupljanje na Solnom trgu od 16 sati…

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,