Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Tuzle uputio čestitku povodom Nove godine: ‘Snaga je u toleranciji, pravednosti, humanosti, solidarnosti, zajedništvu i požrtvovnosti’

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović uputio je javnu čestitku povodom Nove godine:

‘Drage građanke i građani,

iza nas je veoma teška godina. Pored pandemije, koja je ugrozila i odnijela živote mnogih, tokom prethodne godine smo se u Bosni i Hercegovini suočili i sa velikom političkom krizom. U toj neprilici dobro je da imamo razumijevanje većine velikih sila, većine u međunarodnoj zajednici, od koje očekujemo puno, ali i oni od nas s pravom očekuju da pronađemo i pokažemo unutarnju snagu, pamet i volju da sačuvamo Bosnu i Hercegovinu. Pokazat ćemo pamet i snagu samo ako svako od nas pruži maksimum. Snaga je u toleranciji, pravednosti, humanosti, solidarnosti, zajedništvu i požrtvovnosti što većeg broja građana. Posebna odgovornost je na predstavnicima svih nivoa vlasti, a naročito na ljudima u zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti Bosne i Hercegovine.

Što se tiče Gradske uprave Tuzle i gradskih javnih preduzeća i ustanova, uložit ćemo maksimalan trud da se suprotstavimo svakoj nedaći i da, bez obzira na okolnosti, svi zajedno nastavimo kontinuitet razvoja Tuzle. Jaki gradovi i općine mogu značajno ojačati Bosnu i Hercegovinu.

Ako budemo dobri jedni prema drugima, međusobno solidarni i odlučni, u nama će se roditi nada koja pesimizam može pretvoriti u optimizam i dovesti nas do boljih dana.

Nadajući se boljim vremenima, svima želim dobro zdravlje, manje brige i više sreće u narednoj godini˝.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje