Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Jasmin Imamović se susreo sa predsjednikom Pozorišta mladih Tuzle

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, susreo se u ponedjeljak, 20.7.2020. godine, sa Adnanom Mujkićem, predsjednikom Udruženja Pozorište mladih Tuzle.

Adnan Mujkić je upoznao gradonačelnika sa osnovnim ciljevima rada Pozorišta mladih Tuzle, te naglasio da je osnovna misija ovog udruženja podizanje kulturne svijesti i odgoj svih uzrasta pozorišne publike, te poboljšanje uslova življenja djece, mladih i odraslih u zajednici, promocijom i primjenom dramskog odgoja.

„Naša vizija je da kultura i umjetnost postanu trajno usvojena potreba djece, mladih i odraslih“, izjavio je Adnan Mujkić, te zahvalio gradonačelniku i Gradu Tuzli na podršci u realizaciji velikog broja dramskih i edukativnih projekata i inicijativa. Na sastanku se razgovaralo i o budućim planovima Pozorišta mladih.

Gradonačelnik je čestitao Pozorištu mladih Tuzle i Adnanu Mujkiću, posebno istaknuvši posvećenost i entuzijazam u radu, primjetne kod svih članova Pozorišta, a posebno rukovodstva, na čelu sa Mujkićem.

„Pozorište mladih Tuzle je razvilo poseban model rada sa mladima i to je rezultiralo velikim brojem stalnih članova, projekata, ali i značajnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja.

Grad Tuzla će i u narednom periodu pružati podršku razvoju novih ideja i projekata Pozorišta mladih. Nemjerljiv je doprinos Pozorišta mladih u odgoju mladih generacija našeg grada“, izjavio je gradonačelnik Imamović.

Sastanku je prisustvovala i Asja Redžić, pomoćnik gradonačelnika za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje