Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

FOTO: Pogledajte kako teku radovi na izgradnji trećeg Panonskog jezera!

panonika-tri
Preuzmite sliku

U Tuzli je u toku izgradnja trećeg Panonskog jezera, kao i pasarele i uređenja ceste koja vodi od Muzičke škole do semafora kod Tenisa.

\"panonika-tri\"U toku je rekonstrukcija i sanacija najugroženijeg dijela sjeverne saobraćajnice, od Muzičke škole do semafora kod Tenisa.

Pored jezera atrakciju u ovom dijelu grada će predstavljati i izgradnja nadvožnjaka, odnosno pasarele, koja će osim estetskog, imati višestruki funkciolni značaj. Naime, osim uklanjanja semafora, izgradnjom pasarele biće riješen višedecenijski problem slijeganja Tuzle u centralnom dijelu i odvoda oborinskih voda.

Trećim jezerom i dodatnim sadržajima Pannonica sadašnji kapacitet od 10 do 15 hiljada gostiju planira definitivno povećati.

Za izgradnju trećeg slanog jezera sredstva od oko 2 miliona KM je uložila općina Tuzla obezbijeđena putem kreditnog ugovora sa razvojnom bankom Federacije Bosne i Hercegovine.

\"panonika3\"

Prvo jezero napravljeno je 2003. a drugo 2006. godine.Rok za izgradnju trećeg jezera je sredinom avgusta, a nadvožnjak bi, mogao biti gotov do kraja ove ili početkom iduće godine.

\"panonnika3-2\"

Kako teku radovi na izgradnji trećeg Panonskog jezera pogledajte u fotogaleriji koju vam donosimo sa lica mjesta:

{igallery id=\”3596\” cid=\”61\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”25\”}

A ovako je izgledalo prije skoro dva mjeseca:

{igallery id=\”1736\” cid=\”28\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”15\”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: