Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Fitness centri u TK još uvijek zatvoreni: Vlasnici iskazali nezadovoljstvo, najavljuju proteste

Preuzmite sliku

Fitness centri na području TK zbog nepovoljne epidemiološke situacije još uvijek ne rade. Od početka pandemije su među prvima na meti zatvaranja, a često posljednji na listi ponovnog otvaranja. Vlasnici poručuju da teretane nisu mjesto zaraze, nego očuvanja i fizičkog i mentalnog zdravlja.

“Imamo potpuno sigurne uvjete, ne samo tokom pandemije, nego i prije. I ranije smo imali  sredstva za dezinfekciju, papire za brisanje sprava, dakle i prije se mislilo o higijenskim uvjetima. Svako jutro se fitness centri čiste, radi se priprema za novi radni dan”, za Tuzlanski.ba navodi Jasmin Zahirović, vlasnik Fitness centra Body Control.

Treninzi se trenutno obavljaju vani, kada vremenski uslovi dozvole što je kako navode privremeno rješenje koje ne zadovoljava ni vlasnike centara ni same klijente.

“Korisnici će se teško odlučiti ponovo početi s treningom, a samim tim će fitness centri izgubiti klijente. Prihodi su već smanjeni, a vlasnici moraju redovno plaćati zakupninu za objekat. Nešto se mora poduzeti, poučeni ranijim iskustvima, na pomoć države ne možemo računati.” složni su ispred neformalne grupe vlasnika fitness centara sa područja TK.

 • Profesor Zahirović navodi da u dvije godine centar ne radi gotovo pet mjesec:

  “Vlasnici već gube strpljenje i ogorčeni su nepravdom i diskriminacijom određenih objekata na području kantona”.

  Apel kod nadležnih institucija

  Uputili smo dopis Kriznom štabu i Vladi TK. U dopisu jasno stoji otvorite nas fitness cenri nisu ti koji narušavaju epidemiološku situaciju u TK, mi služimo za prevenciju aktivnog zdravlja i poboljšanju kvaliteta života ljudi. Ukoliko ne dobijemo pozitivan odgovor, mi ćemo napraviti i proteste koji sigurno neće biti mirni, poručuje Zahirović.

  Krizni štab i Vlada TK su danas najavili moguće popuštanje mjera naredne sedmice budući da se epidemiološka situacija polako stabilizira. I vlasnici teretana ali i korisnici se nadaju da će ovoga puta fitness centri biti među prioritetima za ponovno puštanje u rad. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,