Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ekonomskom fakultetu u Tuzli dodijeljen prestižni certifikat za studijski program “Menadžment u turizmu”

Preuzmite sliku

Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli dodijeljen je prestižni certifikat Akademije Svjetske turističke organizacije UN-a (UNWTO) – TedQual – za studijski program „Menadžment u turizmu“.

TedQual certifikat predstavlja zlatni standard u turističkom obrazovanju, te je globalno prepoznat kao sinonim za izvrsno obrazovanje i istraživanje u oblasti turizma.

U trenutku kada turistička industrija na svjetskom nivou suočava se sa enormnim nedostatkom kvalitetne radne snage, TedQual certifikat u pravo vrijeme stiže u bosanskohercegovačku akademsku zajednicu.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli prepoznao je važnost ovog certifikata, te je uz tehničku podršku USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma Bosne i Hercegovine (Turizam) predano radio na unapređenju obrazovanja u turizmu kako bi dostigli standard kvaliteta koji propisuje UNWTO.

Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva turizma Tuzlanskog kantona, Ekonomski fakultet je zvanično poslao aplikaciju u decembru 2022. godine, te je nakon uspješne eksterne revizije u aprilu 2023. godine, Ekonomskom fakultetu dodijeljen prestižni certifikat UNWTO.TedQual.

TedQual certifikat je značajna prekretnica koja predstavlja budućnost Bosne i Hercegovine za izgradnju konkurentnog i održivog turističkog sektora.

Svečana ceremonija proslave TedQual certifikata održat će se u Amfiteatru A2 Rektorata Univerziteta u Tuzli, u petak 29. septembra, sa početkom u 11 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje