Subota, 10. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

APEL: Pod hitno ograditi prolaz ispred zgrade u ulici Bosne Srebrene! (FOTO)

zgrada-oronula
Preuzmite sliku

Veliki je broj zgrada u našem gradu, kojima je već odavno potrebna sanacija i rekonstrukcija

\"zgrada-oronula\"Slažemo se sa činjenicom da bi o sanaciji brojnih zgrada računa trebali voditi najprije njeni vlasnici. Međutim kada se desi da ti objekti počnu ugrožavati prolaznike to već postaje mnogo ozbiljniji problem nego li pitanje rekonstrukcije. 

Naime, radi se o zgradi koja se nalazi preko puta glavne autobuske stanice u ulici Bosne Srebrene (do restorana Royal) koja je nekada bila u vlasništvu Željeznica FBIH a njena sudbina je prepuštena vremenu koje nemilosrdno uzima njen dio po dio.

Kako nam je rekao stanar koji živi u neposrednoj blizini, sa objekta su do sada otpadali prozori, fasada, limovi sa krova i objekat se iz dana u dan sve više urušava i predstavlja opasnost za sve one koji svakodnevno kraj njega prolaze.

Naš grad je već izgubio jedan ljudski život zbog urušavanja zgrade odnosno dijela njegove fasade, prije par godina u naselju Irac kada je naša sugrađanka izgubila život koji je bio povod da se zgrade osiguraju i obezbjede kako bi stanari i prolaznici mogli sigurnije da se kreću. 

\"zgrada-oronula1\"

Ovim putem apelujemo, upozoravamo i zahtjevamo od vlasnika objekta ali i svih nadležnih institucija da se navedeni objekat pod hitno ogradi kako naš grad nebi ostao bez još jednog ljudskog života zbog nepažnje onih čija bi to trebala biti dužnost i obaveza. 

\"zgrada-oronula2\"

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: