Četvrtak, 6. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

ALS Ice Bucket Challenge: Navijač Slobode izazvao načelnika Općine Tuzla Jasmina Imamovića (VIDEO)

Snimci popularnog polijevanja ledenom vodom odnosno “ALS Ice Bucket Challenge” bukvalno su posljednjih dana preplavili društvene mreže i brojne internet portale.

Kako domaće tako i brojne inostrane poznate ličnosti prihvatili su se ovog izazova i rado nominiraju druge osobe koje treba da u roku 24 sata snime i objave svoj video.

Kada je ALS Ice Bucket Challenge u pitanju izuzetaka nema, izazova se prihvataju svi od sportista, glumaca, pjevača do političara i državnih funkcionera.

Dugogodišnji navijač Slobode i član “Stare Garde” Luk Van Gog Goran na svom Facebook profilu objavio je snimak kako se zalio kantom ledene vode a prethodno je nominirao svoja dva prijatelja i načelnika Općine Tuzla Jasmina Imamovića.

Mene je nominirao prijatelj Amer iz Finske, rado sam prihvatio njegov izazov i odmah sam znao da ću izazvati svoje prijatelje Ervina Bristrića i  Adnana Denića kao treću osobu izabrao sam našeg načelnika Općine Tuzla Jasmina Imamovića. Vjerujem da će Imamović prihvatiti moj izazov” kazao Goran je za Tuzlanski.ba

Prema neformalnom pravilu ovog izazova načelnik Imamović “dužan” je da u roku od 24 sata odgovori na izazov ili donira 100 dolara u fond za liječenje.

Izazov je postavljen kako bi se prikupile donacije za borbu protiv Amiotrofične lateralne skleroze (ALS).

Tokom proteklog mjeseca u SAD, zahvaljujući ovoj kampanji, prikupljeno je 15,6 miliona dolara u donacijama, što je znatno više od 1,8 miliona u istom periodu prošle godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje