Petak, 3. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Akcija Draft teatra “Spasimo vid našem Teši”

U okviru akcije Draft teatra „Spasimo vid našem Teši“, u Narodnom pozorištu Tuzla, 15. januara 2015. godine, Dragan Tešić će odigrati svoju monodramu „S kim, s čim u Evropu – glavom ili guzicom?“, za koju je više puta nagrađivan.

 • 0201_tesa
 • Monodrama je svojevrstan nastavak monodrame istog autora “Nije sve u glavi, nešto je i u guzici”. Radi se o interaktivnoj i multimedijalnoj stand-up komediji, koja ne specifičan način tretira aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini i njeno “koketiranje” sa Evropskom unijom.

  Autor i režiser monodrame je Dragan Tešić, scenografiju potpisuje Hari Ejubović, za izradu i reprodukciju multimedijalnih sadržaja zadužen je Jasmin Jatić.

  Podsjećamo, prije dvije godine na Klinici za očne bolesti UKC Tuzla Dragan Tešić je operisao ablaciju retine na lijevom oku. Stanje nakon operacije se pogoršavalo, a nakon intenzivnig liječenja i više pregleda, kao jedino rješenje kojim bi Tešić mogao spasiti vid na svom oku se nameće operativni zahvat na klinici St. Augustinus u Antwerpenu (Belgija).

  Za operativni zahvat, koji je zakazan početkom jula, potrebno je obezbjediti 5.000 eura, a dio potrebnih sredstava će se prikupiti i realizacijom ove predstave. (Tuzlainfo.ba)

  Narodno pozorište Tuzla / Početak: 19.30 h / Ulaz: 5 KM

  Donacije za liječenje Dragana Tešića, možete uplatiti i na njegove račune:
  Hypo Alpe Adria Bank d.d. Mostar, broj KM računa: 3061153835427491
  Hypo Alpe Adria Bank d.d. Mostar, broj deviznog računa: 393060462786968833 – SWIFT: HAABBA22

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje