Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šta to novo Petrović donosi u Slobodu: Nema više kockanja, izlazaka po diskotekama, kašnjenja na treninge

Preuzmite sliku

Beograđanin Slavko Petrović preuzeo je užareno mjesto šefa stručnog štaba FK Sloboda prošle sedmice, a Uprava Slobode je pronašla osobu koja će moći rukovoditi mnogim segmentima života jednog profesionalnog fudbalera.

Fudbaleri su već na prvom treningu u Rudarskoj 2 osjetili dril „njemačke discipline“, rada i reda koji ne poznaje ležernost, neozbiljnost i improvizaciju. Pravila su jasna, precizna i neumoljiva, a najjači će opstati i težiti da svojim igrama na terenu zarade svoju poziciju u startnoj postavi.

Petrović je svjestan limita postojećeg tima Slobode, no isto tako dovoljno je iskusan da zna kako se svi nedostaci mogu nadomjestiti ako je tim fanatično borben, beskompromisan i srčan, piše portal Sport1.ba.

Filozofija fudbala Slavke Petrovića nije nova u svijetu fudbala, nego je nešto što profesionalni klubovi širom fudbalske planete već neko vrijeme koriste.

Novi šef struke Tuzlaka poznat je kao trener koji do u detalje vodi individualnu statistiku svakog fudbalera. Njegovo zdravstveno, kondiciono stanje, ponašanje, formu. Najmlađi prvotimci pored fudbalskih obaveza biće zaduženi i za poslove nošenja opreme i rekvizita za treniranje, a u svlačionicama je strogo zabranjeno korištenje mobitela pred treninge. Petrović strogo zabranjuje klađenje, kašnjenje na treninge i klupska putovanja. Zanimljivo, fudbaleri koji se ne nađu na spisku od 18 odabranih za utakmicu, obavezni su prisustvovati svakom domaćem meču, ali i gostujućim susretima.

Svi prvotimci obavezni su da se „nacrtaju“ u svojim domovima najkasnije do 23 sata. Dva dana pred utakmicu policijski sat im počinje od 22 časa. Noćni provodi, lumpovanje i obilasci kafića u kasne sate najkraći su i najsigurniji put do strogih sankcija i otkaza. Svi fudbaleri će putem vibera redovno biti informisani o svemu što ih se tiče, a na njima je da se pridržavaju pravila, treniraju i igraju najbolje što mogu, te konačno počnu osvajati bodove! Što prije usvoje stroga pravila rada i ponašanja, lakše će doći do rezultata. Sve je u njihovim glavama! (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje