Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Od sutra Husić i Musemić dogovaraju na koje će igrače računati i naredne sezone

Preuzmite sliku

Prvotimci i stručni štab FK Sloboda u društvu čelnika Kluba danas su zajedničkim ručkom i druženjem okončali uspješnu sezonu 2015/16.

Prvi čovjek Kluba Azmir Husić istakao je da je sezona rezultatski premašena:

Cilj nam je na početku bila borba za opstanak, no na kraju smo bili u borbi za duplu krunu. Ostaje žal što do samog kraja nismo ostali u borbi za titulu, ali i što nismo osvojili kup. Ipak, od toga nećemo odustati“, poručio je Husić dodajući da oni koji naredne sezone budu tu sigurno će jurišati na duplu krunu što će biti klupski cilj.

Moram reći da mi je puno srce onoga što smo napravili u ovoj sezoni. Posebno bih istakao igrače koji su donijeli toliko radosti svima, koji su svojim igrama obradovali sve, a posebno naše navijače. Iza nas je jedna uspješna sezona, a mi se već okrećemo sezoni 2016/17. Nemamo puno vremena, no sigurno je da ćemo za Evropu pokušati sastaviti roster kojim ćemo napasti ne samo prolaz u prvom, već i prolaz u drugom pa i trećem pretkolu Lige Evrope“, istakao je Saša Vugdalić, direktor Kluba, te dodao:

Okupljanje ekipe nakon odmora planirano je za 10. juni tačno u 12 sati. Nakon toga slijede šestodnevne pripreme na Kupresu do 16. juna, a 18. juna ekipa putuje na završne pripreme u Sloveniju gdje će se uigravati za prvi meč kvalifikacija Lige Evropi koji igramo već 30. juna. Protivnika u prvom kolu kvalifikacija saznaćemo na žrijebu 20. juna. Za naše domaće mečeve prijavili smo Bilino polje i tu je sve već od ranije uređeno. Nadam se da ćemo već nakon sljedeće sezone evropske utakmice igrati na našem Tušnju“, zaključuje Vugdalić pred kojim je u prvenstvenoj pauzi mnogo administrativnog posla i obaveza.

Dodajmo da je na zajedničkom ručku stručni štab prvotimcima podijelio programe individualnog rada tokom pauze. Već od sutra Husref Musemić ima sastanak sa predsjednikom Husićem na kojem će se napraviti spisak fudbalera na koje se računa i naredne sezone, te onih koji mogu pronaći novu sredinu.

Nekolicini prvotimaca ugovor sa Klubom ističe ovog ljeta, no direktor Vugdalić kaže: “U ugovorima koje su potpisali stoji i klauzula da je Sloboda prvi klub sa kojim će razgovarati o produžetku saradnje.“.

Naglasimo i da se topi veliki dug koji je godinama pritiskao klub. Administracija je napravila ogroman posao kako bi se počeo rješavati i taj problem, a prioritet u izmirenju obaveza je dvadesetčetvero bivših igrača, trenera i uposlenika koji su tužili Klub. (FK Sloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,