Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode ubjedljivo poraženi od Krupe rezultatom 3:0

Preuzmite sliku

Nakon poraza u prošlom kolu od Širokog Brijega, fudbaleri Krupe pred svojom publikom u okviru 7. kola BHT Premijer lige BiH zabilježili su pobjedu protiv Slobode rezultatom 3:0 i upisali nova tri boda na svom kontu. 

Slobodan Starčević i njegovi izabranici uspjeli su nanijeti drugi prvenstveni poraz lideru prvenstva i sa nova tri boda vratiti se u gornji dio prvenstvene tabele. Fudbaleri Slobode bolje su otvorili susret i stvorili dvije poluprilike ali bez konkretne realizacije.

U 30. minuti susreta za domaću ekipu dosuđen je jedanaesterac nakon što je u kaznenom prostoru oboren najbolji strijelac lige E. Koljić. Za sigurno vodstvo domaćih pobrinuo se Uroš Mirković koji preciznim udarcem loptu šalje iza leđa golmana Pirića za vodstvo svoje ekipe rezultatom 1:0. Upravo minimalnim vodstvom Krupe okončano je prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu domaći fudbaleri u potpunosti kontrolišu igru, sa jasnom namjerom da povećaju vodstvo. U 54. minuti novi gol u mreži Tuzlaka. Za povećanje vodstva na 2:0 pobrinuo se Ajdin Redžić, koji je ovaj put matirao nemoćnog  Pirića.

I nakon dva postignuta gola, napadi domaćih su se nastavili. U 68. minuti Koljić pogađa prečku gola Slobode, samo desetak minuta kasnije velikih 3:0 za domaće fudbalere, ovaj put gol za novo vodstvo i konačnih 3:0 postigao je Perić.

U narednom kolu fudbaleri Slobode na Tušnju dočekuju ekipu Mladost DK, dok Krupljani gostuju na Grbavici kod ekipe Željezničara. (Tuzlanski.ba) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje