Ponedjeljak, 18. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Gračanici otvoren sajam “Grapos Expo”: Predstavljene 324 firme iz BiH i Evrope (FOTO)

U Gračanici je danas otvoren tradicionalni Međunarodni sajam poduzetništva i obrta ˝Grapos Expo˝, na kojem se predstavlja 324 izlagača iz Bosne i Hercegovine, regije i Evrope.

Gračanički sajam jedan je od najposjećenijih u BiH, a organizatori su naveli da se očekuje da će ga tokom pet dana trajanja posjetiti oko 40.000 zainteresiranih, te da će se sklopiti brojni poslovi i potpisati vrijedni ugovori. Izlagači su firme iz drvnog i metalnog sektora, te obrta, građevinarstva, inovatorstva, uslužnih djelatnosti i turizma.

˝Gračanica je oduvijek bila sredina u kojoj su se od ničega stvarale velike vrijednosti. Svjesni te privilegije, ali i odgovornosti koju ona nosi, ovim sajmom želimo osnažiti taj dobar glas i ostvariti pozitivan utjecaj na privredni razvoj, stvaranje pozitivne poduzetničke klime, povećanje konkurentnosti privrednog sektora, te bolje međusobno povezivanje privrednih subjekata i poduzetničkih regija˝, izjavio je Nusret Helić, načelnik Gračanice.

“Grapos Expo” utiče na stvaranje pozitivne privredne klime, kao i na otvaranje novih preduzeća, a samim tim i otvaranje novih radnih mjesta.

˝Svrha ovog sajma je da privrednike poveže s partnerima u zemlji i inozemstvu, ali i da posjetiteljima predstavi ono po čemu se Gračanica zaista ističe, a to su poduzetnički duh, duh nadmetanja i uspjeha, ali prije svega duh rada, truda i zalaganja. To je duh koji je svima nama u BiH potreban: potencijal za inovacije, spremnost na rizik i upornost u ostvarivanju zacrtanih ciljeva˝, naveo je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH.

Nedžad Nuhanović, direktor sajma ˝Grapos Expo˝, izjavio je da se Gračanica približava vodećem privrednom centru ovog dijela Evrope.

˝Drago mi je što danas ovdje vidim brojne privrednike i političke lidere, što nam daje za pravo da mislimo da je naš sajam, ali i općina Gračanica prava adresa za svaki vid saradnje privredne. Ovaj sajam će, nadam se, podstaknuti brojne investitore i ulagače koji imaju poslovne ideje, a ovdje ćete vidjeti pregršt takvih ideja i inovacija, da ulažu, ne samo u naš kraj nego i u privredno okruženje˝, poručio je Nuhanović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje