Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Proljetni sajam u Simin Hanu za cijelu porodicu

Preuzmite sliku

Lokalna grupa za razvoj Simin Hana poziva građane da posjete Proljetni sajam u Simin Hanu koji će se održati u subotu 13. maja 2017. godine sa početkom u 10:00h, ispred zgrade Agora centra i Mjesne zajednice.

Posjetioci će imati priliku da saznaju nešto više o radu preko 25 izlagača (udruženja građana,aktivističkih grupa, malih poduzetnika, javnih institucija), upoznaju se ili kupe neki od proizvoda koji nastaju njihovim radom kao što su prirodni kozmetički proizvodi, zdrava hrana, ručno rađeni nakit, domači kolači ili edukativni kursevi.

Osim toga, Sajam će posjetiocima ponuditi kulturno zabavni program koji će obuhvatiti izvedbe muzičkih sekcija, nastupa kulturno umjetničkih društava, radionice za djecu, ali i nagradnu tombolu. Kupovinom tombole, pored mogućnosti osvajanja nagrada, posjetioci podržavaju održavanje Sajma naredne godine.

Proljetni sajam je manifestacija koju tradicionalno organizuju lokalni aktivisti sa ciljem promocije građanske uključenosti u aktivnosti za poboljšanja uslova življenja u lokalnoj zajednici i umrežavanja lokalnih resursa. Sajam će biti organizovan zahvaljujući volonterskom angažmanu vise od 30 građana, te uz podršku partnerskih organizacija, institucija iz zajednice i društveno odgovornih kompanija, navodi se u saopćenju Lokalne grupe za razvoj Simin Han.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,