Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Spasilac uspio golim rukama oživjeti mladunče slona nakon naleta motocikla

Preuzmite sliku

Popularno

U Tajlandu je u naletu motocikla tokom prelaska ceste stradalo mladunče slona. Ipak, priča je završila sretno jer je slon preživio nakon što ga je spasilac izvan službe oživljavao deset minuta.

Mana Srivate, Tajlanđanin koji je spasio slona, rekao je novinarima kako je morao izvoditi jako puno oživljavanja u svojoj karijeri, ali nikada ranije na slonu, prenosi Dnevnik.hr.

U viralnom videu vidi se kako muškarac rukama pokušava reanimirati slona koji leži na boku nasred mračne ceste. Nakon deset minuta pokušavanja, slon je konačno ustao.

U videu se vidi i kako Manaove kolege brinu za povrede motocikliste koji je preživio sudar bez većih poslijedica uz ogrebotine i posjekotine. Mana je radio kao spasilac 26 godina, a tvrdi kako se na mjestu nesreće zatekao slučajno, izvan dužnosti.

  • “Instinkt mi je spašavati živote, ali cijelo vrijeme sam bio zabrinut jer sam mogao čuti majku i druge slonove kako dozivaju mladunče. Pretpostavio sam da bi mu srce trebalo biti na istom mjestu gdje i ljudsko, a ranije sam gledao video na internetu kako se to radi. Kada se slonić pomaknuo, gotovo sam se rasplakao”, rekao je Mana za Reuters.

    Nakon što je poslije deset minuta oživljavanja ustao, slon je odveden na liječenje u ustanovu za brigu o životinjama, a onda je nešto kasnije opet vraćen na mjesto nesreće uz nadu da će pronaći majku. U tome su na kraju i uspjeli, jer je ona čula mladunče kako ju doziva, a krdo je čulo nju.

    Mana je zaključio kako je spašeni slon prva žrtva koju je ikada uspio spasiti i vratiti u život u procesu oživljavanja. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje