Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pas i delfin najbolji su prijatelji već gotovo osam godina

Preuzmite sliku

Gunner i Delta, zlatni retriver i delfin, upoznali su se na Floridi u Americi u istraživačkom centru za delfine prije osam godina i odmah su postali najbolji i nerazdvojni prijatelji.

Marie Blanton, trenerica u istraživačkom centru za delfine i Gunnerova vlasnica opisuje kako treneri rade na izgradnji odnosa s delfinima, kao i na tome da ih upoznaju kao pojedince. Iz tog je razloga delfine željela izložiti što većem broju različitih stvari – uključujući i njeno tada novo štene staro osam sedmica koje ju je svakodnevno pratilo na posao, prenosi 24sata.hr.

  • – Kad je Gunner prvi put krenuo na pristanište, očekivala sam da će lajati ili se jako uzbuditi, ali učinio je upravo suprotno: samo je legao i gledao – rekla je Blanton. Navodno je ovakvo mirno ponašanje zaintrigiralo Deltu (koja je tada imala četiri godine) koju Blanton opisuje kao ‘vrlo prijateljski raspoloženu, razigranu i znatiželjnu’.

    – Počela sam primjećivati ​​da svaki put kad bih dovela Gunnera, Delta bi bio prvi delfin na pristaništu. Donosio bi mu igračke kao da se pokušava igrati s njim – rekla je. I doista, Gunner je prihvatio izazov, brzo se naučio igrati s Deltom hvatajući igračke koje mu je on donosio.

  • – Prijateljstvo je s vremenom samo procvjetalo, no kako su oboje sada malo stariji, više se ne viđaju toliko jer me Gunner prati na posao samo nekoliko puta mjesečno – rekla je Maria. Iako se ne viđaju toliko često koliko bi to oni htjeli, Blanton tvrdi da se odmah prepoznaju i da je Delta i dalje uvijek prvi delfin koji ga dođe pozdraviti, piše Insider(Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,