Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Neobično prijateljstvo: Mačka utješila svog novog prijatelja koji bio uplašen zbog oluje

Preuzmite sliku

Mary Barnes je prije pola godine usvojila mačku po imenu Marvin, misleći da bi to bio dobar pratilac njenog sedmogodišnjeg psa, Moose, piše Bright Side.

Ali osim što je postala sjajna kao pratnja, mačka sada pomaže Mooseu da savlada strah od oluje, vatrometa i ostale glasne buke. Otkako se Mary Barnes preselila u novi stan u bučnom centru Detroita, njen 7-godišnji pas Moose postao je osjetljiv na glasne buke poput grmljavinske oluje i vatrometa. Počeo bi paničariti i drhtati, pa bi se sakrio pod tuš jer je to za njega bilo „sigurno mjesto“, prenosi Tuzlanski.ba.

  • Međutim novi član porodice Marvin pokazao se kao dobar prijatelj. Mary je odlučila prije pola godine uzeti mačku iz prihvatilišta, zaključivši da se Moose tako neće osjećati usamljeno i uplašeno.

  • Iako je Mary bila zabrinuta s obzirom na to kako Moose nikad prije nije komunicirao s mačkama, brzo su postali najbolji prijatelji i sada cijeli dan spavaju i igraju se zajedno. Prema Mary čini se da Marvin ima osobine psa, pa skoro sve vrijeme provode zajedno.

  • Marvin se nikada nije bojao grmljavine ili jake kiše, a kada počne velika oluja brine se o Mooseu. Marvin se sve vrijeme tuširao Mooseom pod tušem i pružao mu poljupce koji su ih odvraćali od buke vani. I kad je oluja prošla, vratili su se druženju i igranju. Sada je Marvin stalno na oprezu, a Mary je priznala da nikada nije ni slutila da će mačka pružiti Moose toliko utjehe svaki put. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,