Četvrtak, 30. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Beba delfin uginula jer su je izvukli iz vode za selfije

Preuzmite sliku

Beba delfina uginula je jer su je turisti u jednom ljetovalištu u Španiji držali u rukama i fotografisali se s njom, nakon što su je pronašli nasukanu na plaži, piše Independent.

Taj postupak osudila je spasilačka služba za morske životinje, navodeći da je mali delfin bio prestravljen i da je mogao biti spašen da su posjetioci plaže bili brži u obavještavanju nadležnih.

Radoznali turisti nakon što su naišli na delfina, pohrlili su da ga istraže, a neki od njih su pravili selfije sa malim stvorenjem. Pojavile su se i slike kupača koji su dodirivali mladog delfina koji je, kako je saopšteno, plutao “uplašen i slab” u plićaku, nakon što je bio odvojen od svoje majke.

“Još jednom smo otkrili da su ljudska bića najnepravednija vrsta koja postoji”, napisala je grupa za spašavanje morskih životinja Equinac.

Iz te grupe navode da je na djelu bio “tragičan izostanak empatije za preplašeno malo biće, umjesto koje je bila prisutna samo sebična želja da se životinja fotografiše”.

Spasioci te nevladine organizacije požurili su da pomognu delfinu nakon poziva jednog od posjetioca plaže, ali su, kada su stigli 15 minuta kasnije, otkrili da delfin nije preživio.

Organizacija je upozorila da uznemiravanje i ugrožavanje zaštićenih vrsta delfina može predstavljati krivično djelo. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,