Ponedjeljak, 9. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Čudne stvari koje hladnoća radi našem tijelu

Kada nam je hladno naše tijelo reaguje na to na načine kojih nismo ni svjesni. Evo nekih čudnih reakcija ljudskog organizma na hladnoću

Zašto se naježimo kada nam je hladno

 • zima-snijeg-ljubav
 • Svima se to dešava. Stručno ova pojava se naziva cutis anserina. Razlog zašto se dešava je adrenalin. Kada adrenalin krene kroz krv ono što vidimo na površni kože je reakcija mikro nervnog sistema. Ne postoje medicinski dokazi da taj proces može naškoditi ljudima.

  Određeni dijelovi tijela kod muškaraca se smanjuju na hladnoći

  Izađete napolje na hladnoću i određeni dijelovi tijela vašeg dečka se prosto smanje? To je priodna reakcija muškog organizma na hladnoću. Na taj način muško tijelo čuva testise, a time i spermatozoide i proizvodnju spreme, odnosno čuva mogućnost nastavka vrste.

 • djevojka-zima
 • Muškarci su zainteresovaniji za seks tokom zimskih dana

  Postoji debata oko toga da li su muškarci ili žene aktivniji zimi. Razlike u polovima svakako postoje. Neki ljudi misle da zima podgrijava muške strasti i da su oni tada zainteresovaniji za seks.

  Ženama je stvarno hladnije nego muškarcima

  Mnogo studija je dokazalo da je ženama hladnije nego muškarcima, a razlog tome je sposobnost žene da donese dijete na svet. Drhtavica je samo još jedna stvar sa kojom treba da se nosite kada imate maternicu o kojoj treba da brninete.

  (zena.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , , ,