Subota, 16. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Čudesan recept koji će vam pomoći da uklonite kamen iz bubrega

Preuzmite sliku

U narodnoj medicini se koristi kao prirodni lijek za liječenje urolitijaze (stvaranje kamena u mokraći i urinarnom traktu).

Svako ko je ikad doživio da mu “krene” kamen u bubregu i preživeo taj bol, za koji kažu da je jedan od najjačih koje čovjek može da osjeti, to iskustvo ne bi poželio ni najvećem neprijatelju. Srećom, postoji jedna žitarica koja ima toliko ljekovita svojstva, da efikasno čisti bubrege od sluzi, pijeska i sitnog kamenja

Obično proso je pristupačno, jednostavno i zaista čudesno sredstvo za liječenje bubrega. Mnogi tvrde da im je proso pomoglo da zaborave na probleme s bubrezima. U narodnoj medicini se koristi kao prirodni lijek za liječenje urolitijaze (stvaranje kamena u mokraći i urinarnom traktu). Efikasno čisti bubrege, eliminiše pijesak i sluz, uklanja sitno kamenje iz bubrega i bešike, pomaže kod ženskih bolesti i liječi cistitis.

Inače, proso je jedna od najpoznatijih žitarica koja posjeduje visoku hranljivu vrijednost i ljekovita svojstva.

Pred vama je čudesan i djelotvoran recept ruske narodne medecine koji će vam pomoći u čišćenju bubrega, izlučivanju sluzi, pijeska i sitnog kamenja.

 • femina
 • Recept za uklanjanje kamena iz bubrega:

  – Uvečer jednu čašu (200 grama) prosa isperite u toploj vodi.
  – Naspite proso u veću teglu (od 3 litre) i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuhanom vodom. Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći.
  – Ujutru ponovo promućkajte. Primjetit ćete bijelu mutnu tečnost u tegli. To je vaš lijek.
  – Izlijte tu tečnost iz tegle u drugi sud. Pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite.

  Proso nemojte bacati. Skuhajte zdravu kašu koju možete da pojedete za doručak. (1 čaša prosa, 3 čaše vode, kuha se 15-ak minuta).

  Navečer pripremite novu porciju za sutradan, po istom postupku. Ovo treba piti 10-15 dana.

 • kamen-u-bubregu
 • Nakon 10-15 dana kamen će se rastopiti i izaći će zajedno s urinom, a bubrezi su očišćeni od pijeska, sluzi i kamenja. Eliminisana je upala, obnovljeno je tkivo bubrega i organa urinarnog trakta.

  Ova žitarica je pristupačna svakome. Nije skupa, možete je pronaći u svim radnjama zdrave hrane. Uvođenjem prosa u svoju ishranu doprinijet ćete zdravlju svojih bubrega. Prevencija je to o čemu je neophodno misliti, jer će vaš organizam izbjeći potencijalne bolesti i čistit ćete ga na prirodan način.

  Mješavina limuna i maslinovog ulja, koja se koristi za čišćenje jetre, također podstiče razlaganje kamenaca kako u žučnoj kesi tako i u bubrezima. (Fokus.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,