Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zoran Kesić ismijao srbijanske tabloide zbog naslova o požaru na katedrali Notre-Dam (VIDEO)

Preuzmite sliku

Srpski tabloidi “Informer” i “Alo” sramotnim su naslovima nakon požara u legendarnoj katedrali Notre-Dame u Parizu izazvali gnjev javnosti.

– Stigla ih Božja kazna! Francuzi pre šest meseci okačili zastavu lažne države Kosovo u katedrali Notre-Dam, sada je uništava vatrena stihija! – skandalozan je bio naslov tabloida “Informer”, medija pod kontrolom Vlade Aleksandra Vučića.

Sličan naslov imao je i tabloid Alo:

– Stigla ih Božja kazna! Gori pariska svetinja! Pre samo šest meseci na nju su okačili OVAJ simbol i pljunuli na srpske žrtve! – stojalo je na naslovnici tabloida Alo.

Nakon nemilog događaja u Parizu, na Twitteru se oglasio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kazavši kako mu je žao te velike tragedije i da pruža, zajedno sa građanima Srbije podršku Francuzima. Nedugo zatim, “Informer” je promijenio svoj naslov, pokazavši da su jedan od medija pod kontrolom srbijanskog predsjednika.

Svega ovoga dotakao se komičar i satiričar Zoran Kesić, koji je u svojoj emisiji “24 minuta” napravio sjajan i duhovit skeč. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,