Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

VIDEO: Čudo od djeteta – dvogodišnji genijalac zapanjio svijet

Sherwyn Sarabi
Preuzmite sliku

Svoje je prve riječi Sherwyn Sarabi izgovorio kad je imao samo deset mjeseci, a sad, u dobi od dvije godine, zna nabrojati sve glavne organe u ljudskom tijelu i njihove funkcije, ali i sve države na svijetu te raspoznati njihove zastave.

\"SherwynOvaj je mali Britanac toliko napredan za svoje godine da su liječnici i dječji psiholozi zapanjeni njegovom inteligencijom. Sherwyn se služi i kompjuterom kako bi gledao omiljene programe i snimke na YouTubeu, piše Index.

Njegova je majka Amanda (35) izjavila: \”Prvo smo mislili da je to normalno ponašanje. Jednog dana posjetili smo liječnika i on je u ordinaciji počeo prstom upirati na države koje raspoznaje govoreći njihova imena. Doktor je bio van sebe i rekao je da takvo nešto nikad nije vidio. Vodili smo ga i kod dva psihologa koji su također potvrdili njegovu nevjerovatnu nadarenost. On obožava učiti. Nedavno me probudio u tri sata ujutro kako bi mi ispričao sve o tome kako je Newton otkrio gravitaciju. Obožava mi usred noći govoriti šta je taj dan naučio. Stvarno smo blagoslovljeni što ga imamo\”.

Sa samo 18 mjeseci znao je nabrojati i raspoznati sve geometrijske oblike, a trenutno ga zanimaju vulkani i kometi. Doktori neće znati koliko je tačno pametan dok ne napuni tri godine kad će moći testirati njegov kvocijent inteligencije, prenosi The Sun.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: