Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Testirali burger na bazi biljaka: McDonald's uvodi liniju jela za vegetarijance

Preuzmite sliku

Kako bi bolje odgovorio na potražnju potrošača, div fast-fooda McDonald's planira pokrenuti vlastitu liniju vegetarijanskih proizvoda pod imenom McPlant.

Već su testirali burger s odreskom na bazi biljaka veganske start-up firme Beyond Meat. Sada žele ponuditi vlastiti proizvod, pripremljen isključivo za McDonald's na određenim tržištima sljedeće godine. Lanac restorana nije precizirao hoće li obnoviti partnerstvo s Beyond Meat, samo su naveli da će se obratiti trećim proizvođačima kao i za ostale svoje proizvode.

Linija McPlant kasnije bi se mogla proširiti na alternative piletini, precizirao je McDonald's tokom prezentacije ulagačima. U tom području su u malom zaostatku u odnosu na konkurente poput Burger Kinga, prvog velikog lanaca koji je u aprilu 2019. u Sjedinjenim Državama pokrenuo vegetarijansku verziju svog burgera “Whopper”.

McDonald's i dalje računa na svoje vodeće proizvode poput “Big Maca”, “McNuggetsa” i krompirića, koji i dalje predstavljaju oko 70%  prometa na glavnim tržištima.

“Potražnja za poznatim proizvodima u ovim nesigurnim vremenima je bila veća nego ikada. McDonald's drži da će ti klasični proizvodi i dalje biti pokretači rasta zahvaljujući njihovoj popularnosti i profitabilnosti”, naglašava firma u saopštenu. (HINA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,