Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sin priznao da je transrodna osoba, a reakcija njegove majke oduševila mnoge

Preuzmite sliku

Jill Wallace, mama dječaka Jaydena ovih dana pojavljuje se na društvenim mrežama.

Tačnije, njen TikTok video u kojem je objasnila kako je veliki vjernik, kršćanin, ali njeno dijete je transrodna osoba. Htjela je ljudima objasniti kako se ona nosi s tim i pokazati im da se tako nešto događa i u kući vjernika koji se inače protive LGBTQ+ zajednici.

Kako prenosi UNILAD, u svom videu ispričala je da joj je sin priznao da je transrodan i kako su prvo obavili jedan dugi razgovor kako bi shvatili o čemu se tačno radi. Nakon toga, odvela ga je kod frizera i u šoping!

“Nije bitno ko si, šta si ni u što vjeruješ, ako ti dijete prizna da je homoseksualno ili transrodno ti pružiš podršku i voliš ga jednako kao i prije. To ti je posao, roditelj si.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mama Jill Wallace (@mamajillwallace) on

Jayden je također podijelio ovaj video na svom profilu i poslao poruku roditeljima da trebaju prihvatiti dijete bez obzira na to šta ono želi biti.

“U dubini sebe osoba zna je li gay, dečko, cura ili neodređenog spola. I to je potpuno u redu. Volite ih jer su vaši.” Jill je naglasila da niko ne bira kakav će biti, jednostavno se takav rodiš, a vjera ne bi trebala imati veze s tim.

“Slušajte svoju djecu, neka vam objasne šta za njih znači LGBTQ+ zajednica, kakvi su njihovi pogledi na život. Samo budite podrška.” Vrlo brzo počele su joj stizati poruke podrške i lijepe riječi. “Nevjerovatna si, predivan uzor”, samo je jedan od komentara. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje