Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rekao ženi da ide po cigarete, pa otišao na utakmicu u Rusiju

Preuzmite sliku

“Rekao sam ženi da idem u Oxxo, trgovinu popularnu kod nas u Meksiku, kako bih kupio cigarete, ali joj nisam rekao u koju tačno idem. Vjerovatno nije očekivala da ću ići u njihovu poslovnicu preko Atlantika”, kazao je Arturo Garcia novinarima o svojoj životnoj avanturi.

Nogometni fanatik iz meksičke Pueble izašavši iz kuće kazao je ženi da ide kupiti cigarete, ali je otišao na aerodrom na let za Njemačku. Iz Njemačke je vozio do Rusije, sve kako bi uživo gledao utakmicu svojg nacionalnog tima protiv Rusije na Kupu konfederacija, piše OddityCentral.

Njegova avantura bila je i više nego zanimljiva. Izašavši iz kuće najprije je otputovao u Monterrey pa avionom u Wolfsburg. U njemačkom gradu dočekali su ga rođaci. Malo se odmorio i zabavio. Igrajući nogomet sa komšijama svojih rođaka povrijedio je nogu, te je morao u bolnicu. Doktori su mu savjetovali da ostane odmarati, ali on se umjesto toga autom svojih rođaka odvezao u Rusiju, u Kazan, gdje se priključio stotinama meksičkih navijača. Ženi još nije rekao da je na put i boravak potrošio svu ušteđevinu.

“Cijena za mene nije važna. Jedino važno bilo je biti tamo s našim nogometašima”, komentirao je Garcia.

Meksiko je u toj utakmici pobijedio Rusiju 2:1, plasirao se u playoff, ali u utakmici za treće mjesto izgubio je od Portugala nakon produžetaka. Kup konfederacija osvojila je Njemačka pobijedivši u finalu Čile rezultatom 1:0.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje