Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Provalnici starici spasili život a zatim je pokrali

provalnik
Preuzmite sliku

Ostala sam satima da ležim na podu, a kada sam shvatila da su lopovi u kući rekla sam im da mogu da uzmu šta god im je drago samo da mi pomognu – priča starica koja boluje od Parkinsonove bolesti

\"provalnik\"Starija Belgijanka, koja boluje od Parkinsonove bolesti, izbjegla je ono najgore zahvaljujući \”intervenciji\” dvojice provalnika, koji su upali u njenu kuću.

Kako prenosi belgijska štampa, 68-godišnja Bernadet je pala u svom domu u predgrađu Charleroi, na jugozapadu Belgije, i nije mogla da se podigne.

Ostala sam satima da ležim na podu. Nisam mogla da se pomjerim. U jednom trenutku sam čula buku. Shvatila sam da su u kući lopovi i pozvala sam ih da mi pomognu – ispričala je starica.

Dvojica provalnika došla su do Bernadet, koja im je rekla da mogu da iz njene kuće uzmu šta god im je drago samo da joj pomognu, javlja Tanjug. Jedan od lopova je tada pozvao hitnu pomoć i dodao starici telefon.

Dok sam ljekaru objašnjavala šta mi se dogodilo, lopovi su pobjegli – kazala je Bernadet, čiji su \”spasioci\” prije nego što su nestali odnijeli jedan sat i jednu ogrlicu.

Ta provala je pravo čudo. Zahvaljujući lopovima izbjegla sam ono najgore – rekla je starica, ističući da nije vidjela lica dvojice provalnika.

Tuzlanski.ba / Vijesti.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: