Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prevarena žena poslala mužu kutiju punu izmeta: Ovo su njeni razlozi…

Preuzmite sliku

Nema do bijesa prevarene žena, a slučaj Amande Chantel to dokazuje. Ona nije razbijala imovinu muža, već mu je posebnom pošiljkom pokazala što misli

Bijesna žena opasnost je od koje treba zazirati, a doda li se u to bol i razočaranje zbog prevare dugogodišnjeg partnera, rezultat je žena koja ne preza pred ničim. Dok će neki možda dostojanstveno podnijeti takvu izdaju, drugi će pokazati da “su krvavi ispod kože” i pribjeći osveti.

Bilo je slučajeva žena koje su zapalile odjeću muža, pobacale je po dvorištu, razbile mu automobil ili hakirale Facebook profil kako bi napisale “ja sam prevarantski gad”, no lifestyle novinarka Amanda Chatel odlučila se za posve nov pristup.

Naime, ona je svom tadašnjem suprugu poslala ma kućnu adresu veliku kartonsku kutiju punu konjskog izmeta. U eseju za Your Tango je objasnila zašto je to napravila:

Da, znam da me to svrstava u kategoriju luđakinje. Samo sam jedan dan u sedmici sjela i išla provjeriti preko Google-a mogu li svom mužu poslati poštom veliku hrpu gov*ana. On i ja smo se se razišli u augustu i sada živimo u različitim zemljama.

Iako je rastanak bio mučan zbog njegove lijenosti glupavo sam vjerovala kako bismo jednog dana mogli opet biti prijatelji. Naravno, sve dok mu nisam odlučila poslati poseban paket.
Iskreno, obično ne šaljem ljudima drek ako me razljute.. To sam smislila nakon gomile psovki i živčanog sloma koji mi je uzrokovao. Nakon toga sam popila tabletu za spavanje i otišla u krevet.

Moj suprug mi je odlučio priznati da me on, muškarac od 48 godina, varao s 20-godišnjakinjom, djevojkom samo dvije godine starijom od njegove kćeri.

Kao da to nije dovoljno, oni su srodne duše- oboje vole Beatlese i imaju rođendan na isti dan. I taman kad sam pomislila da više od toga ne mogu podnijeti, njegova mi je srodna duša odlučila poslati pjesmu, pjesmu koju je napisala o meni.

Na svom je lošem engleskom napisala nekoliko stihova o meni, užasnoj ženi koja drobi dušu svog supruga i maloj djevojčici koja ga želi spasiti. Za sve idiotizme u pjesmi, a vjerujte da ih je bilo puno, bilo mi je drago da je barem prepoznala kako je mala djevojčica. Pukla sam. Bila sam žena koju je muž lagao, varao, izdao svoja obećanja i sad mi se još izruguje. Mantrala sam si “osveta je jelo koje se servira hladno” dok su njih dvoje vjerovali kako nisu ništa pogriješili. Kako se usuđujem stajati na putu njihovoj sreći! Ja sam krivac, kako mogu uopće živjeti sama sa sobom.

Razmišljala sam nakratko da pošaljem vlastiti izmet. No, trajalo bi predugo i ne znam kako bi pošiljka prošla carinu. Naišla sam na Shi*express , internet stranicu koja mi je ponudila baš onu uslugu koju trebam. Kod naručivanja moje je lice poprimilo izgled Jokera, smiješak se nije mogao izbrisati. Utipkala sam broj kreditne kartice, potapšala se po leđima, povraćala, plakala i to činila još nekoliko dana.

Dio mene se nada da će biti zbunjeni time što je u paketu i pokušati okusiti sastojak, no to su samo puka nadanja. Jesam li nezrela zbog toga što sam napravila? Vjerovatno. Jesu li to zaslužili? Apsolutno.

Dok je moj muž taj koji to najviše zaslužuje, svaka žena koja se kupa u slavi jer je spavala s oženjenim muškarcem, zaljubila se u njega, proglašava ga srodnom dušom i proziva mene, definitivno zaslužuje uvid u to što je dobila – hrpu go*ana. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,