Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Presjekao ga viljuškar na pola, molio doktora da ga spasi

Preuzmite sliku

Loren Schauer je dvadesetogodišnjak koji je imao nesreću sa viljuškarom koji ga je presjekao na pola.

Građevinski radnik Loren radio je na mostu u septembru 2019. kada je pao i prignječio ga je viljuškar koji mu je odsjekao podlakticu i zgnječio donji dio tijela. Lorenovoj porodici preostala je grozna odluka da li da zamoli doktore da ga spasu tako što će ga prepoloviti i riskirati da Loren poželi da nisu, piše Daily Star.

Loren prepolovljen u užasnoj nesreći viljuškara rekao je svojoj porodici da ga održi u životu čak i ako je samo “glava na tanjiru”. On se odlučio za operaciju hemikorporektomije. Loren živi bez nogu i desne podlaktice posljednje dvije godine uz pomoć svoje odane supruge Sabije Reiche, prenosi Tuzlanski.ba.

Par svoje priče iz života dijeli sa publikom na Youtube-u gdje su prikupili ogromnu brojku od 477.000 pretplatnika. U jednom videu Sabia je objasnila da su doktori rekli porodici da je jedini način da spasu Lorena da izvrše hemikorporektomiju, što bi značilo da će hirurzi amputirati sve ispod njegovog pupka.

 • Svi smo bili super šokirani i niko od nas nije znao kako da reaguje, niko od nas nije znao kako će Loren reagovati jer je on momak od 18 godina koji živi punim plućima.”, kazala je Sabia.

  Predložena operacija koja je na kraju dogovorena dovela je do uklanjanja Lorenovih genitalija jer mu je karlica bila potpuno smrskana.

  „Njegova mama je u to vrijeme bila njegov POA i pošto smo svi bili tako izbezumljeni, nije znala koju odluku da donese. Nije znala da li da se operiše i da se on probudi i da je mrzi zbog toga ili da ne uradi operaciju i on umire, a ona se osjeća kao da je ubila sina. Tako da se njegova sestra jako borila da mu skinu cijev za disanje kako bi mogao donijeti odluku i nakon dan-dva nakon konsultacija i razgovora skinuli su ga i on se probudio i nekako je imao ideju šta je se dešava.“, ispričala je Sabia.

 • Kada se Loren probudio shvatio je da se nešto strašno dogodilo njegovom tijelu kada su ga probudili. Sabia se bojala njegove reakcije.

  “Od tog trenutka sam znala da ne ide nikuda jer ih je pogledao mrtvo u oči i rekao im da ga nije briga ako je samo glava na tanjiru, da će oni na operaciju i oni će ga održati u životu.”

  Sabia je ranije u direktnom prijenosu pitanja i odgovora napadala ljude koji su pitali par kako imaju seks. U pokušaju da u međuvremenu olakšaju život, par apeluje na donacije za finansiranje nove bioničke ruke za Loren. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje