Utorak, 28. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Plivanje u okeanu sa konjima je omiljena zabava turista u ovoj zemlji

Preuzmite sliku

Jamajka zvuči kao idealna destinacija za ljude koji traže rajske plaže, dobru zabavu i nevjerovatna iskustva.

Iako zvuči savršeno, iskustvo može postati još bolje ako isprobate poznate ture na kojima turisti mogu da plivaju u okeanu sa konjima. Konji su vješti plivači i postali su popularna atrakcija na ostrvu. Konji su stigli na Jamajku u 15. vijeku i danas su neophodni za turizam.


Dok je jahanje konja na plaži već sama po sebi popularna aktivnost na ostrvu, turisti mogu uživati i u obilasku različitih lokacija. Ture često traju i do dva sata, a turisti će jahati konje kroz brda i džungle, a završava se uz more. Iz bezbjednosnih razloga, neke agencije će zahtijevati od turista da nose kacige.

Ne očekujte da će životinje plivati sve vrijeme. Konji ulaze u vodu i mogu da plivaju neko vrijeme, ali će većinu vremena šetati po plaži. Turisti uvijek treba da slušaju svoje vodiče i ne tjeraju životinje da plivaju predugo, poštujući sva ograničenja.


Grupe se obično sastoje od 10 do 15 konja i jahača, pa ako ste ikada zamišljali da glumite u sopstvenoj kaubojskoj avanturi, sada je vrijeme da ostvarite fantaziju! (24sedam.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,