Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pijana i nadrogirana ukrala trajekt i vikala da je Jack Sparrow

kradljivica trajekta
Preuzmite sliku

Pijana Alison Whelan je osuđena zbog krađe putničkoga trajekta te razbijanja drugih brodova dok je urlala i svima pokušavala dati do znanja kako je ona Jack Sparrow iz filma ‘Pirati s Kariba’.

kradljivica trajekta‘Gusarica’ s punih 51 godinu je nakon dvodnevnog opijanja i konzumiranja halucinogenih biljaka s jednim prijateljem odlučila, u gluho doba noći, ukrasti ni više ni manje nego trajekt i igrati se gusara, piše The Mirror.

Više od trideset policajaca, bolničara i obalna straža stigli su na ‘mjesto zločina’ i gledali kako pijana Whelan urla: ‘Ja sam Jack Sparow-ja sam gusar!’ te kako ruši sve pred sobom. Naime, trajekt kojim je upravljala udario je u druge brodove i čamce koje su bili na vezu, a među najvrjednijima je bio katamaran čija je vrijednost oko 80.000 eura.

Nakon gotovo sat vremena divljanja, pijana se žena zaustavila, a spasilačka je ekipa nju i njezinoga prijatelja vratila u luku. Tokom hapšenja, Whelan je policajcima rekla kako bi otplovila u Saint Tropez da je nisu zaustavili. ‘Sparrowka’ je nakon privođenja priznala krivicu za krađu trajekta te je osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od 122 dana.

Tuzlanski.ba / Dnevnik.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: