Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Parodija koja je obišla svijet: Ispravka netačne informacije u slučaju arapskog komentatora

Preuzmite sliku

Portal Tuzlanski.ba ispravio je netačnu tvrdnju da je snimak koji je postao hit na društvenim mrežama zapravo reakcija arapskog komentatora nakon što je vidio ljepoticu na tribinama. Ispostavilo se da je u pitanju parodija iz 2019. godine, koja je ubrzo obrisana. Analizu Raskrinkavanja možete pogledati OVDJE.

Ispostavilo se da je u pitanju snimak koji datira sa meča Krasnodara i Olimpijakosa iz 2019. godine. Međutim, zvuk “arapskog komentatora” nije autentični dio originalnog snimka.

Sulejman An-Anzi je odlučio da napravi parodiju, a u njoj ne prikazuje arapskog komentatora.

Evidentno je da se snimkom manipulisalo po tome što se snimak zumira i pušta nekoliko puta od samog početka.

„FakeNews Tragač“ kontaktirao je An-Anzija, a on im je rekao da “nikada nije bio ‘pravi’ komentator, a ovakvu vrstu humora izabrao je kako bi se razlikovao od drugih komičara”.

Dakle, u pitanju je isječak sa meča od prije dvije godine koji je ovaj komičar iskoristio da napravi parodiju koja je uspjela da nasmije mnoge, iako je ostalo nejasno zbog čega se odlučio na baš ovakvu montažu.

Viralni snimak ne prikazuje ispad arapskog komentatora tokom prenosa utakmice Evropskog prvenstva, već parodiju za koju je komičar koristio isečak iz prenosa utakmice koja se igrala pre dve godine.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,