Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mama 16-ero djece: Pogledajte koliko ja veša imam svaki dan, koristim taktike koje mi olakšavaju pranje

Preuzmite sliku

Na dane kad vam se čini da ništa drugo ne radite već cijelo vrijeme samo perete, sušite i slažete odjeću, pronađite inspiraciju u Tiffany Nelson.

Ta Amerikanka sa suprugom Benjijem ima čak 16-ero djece, u dobi od 23 godine do 11 mjeseci.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Not Enough Nelsons (@notenoughnelsons)

Ovo su njihova djeca:

Kenn – 23 godine

Kass – 21 godina

Bridger – 21 godina

JourNee – 21 godina

Trey – 19 godina

Jaine – 17 godina

LiLee – 14 godina

SaiDee – 13 godina

NayVee – 12 godina

Luke – 11 godina

PaisLee – 9 godina

DeLayNee – 8 godina

PresLee – 7 godina

ElleCee – 6 godina

Beckham – 5 godina

Ledgerc – 11 mjeseci

Iako kažu kako ih sve vole jednako, sedmero djece je biološki njihovo, a devetero ih je usvojeno te je bračni par oduvijek želio imati veliku porodicu.

Sa toliko djece o kojoj se brinu, Tiffany je otkrila kako uspijeva održati red u pranju veša te je pokazala koliko ga se nagomila nakon samo jednog dana.

U videu kojeg je objavila na Youtube kanalu, uz pomoć svoje 14-godišnje kćeri Lilee pokazala je taktike koje joj to olakšavaju.

Inače, u njihovoj porodici stvari funkcioniraju tako da  svako dijete dobiva jedan kućanski zadatak za koji je zadužen godinu dana, a Tiffany kaže da im to pomaže da postanu ‘profesionalci’ i ne mora stalno učiti različitu djecu kako da odrade pojedini posao.

– Ako moja djeca svaki dan nose jednu do dvije odjevne kombinacije te ih zaprljaju, pa dodajte na to pidžame i ručnike, onda možete zamisliti koliko veša imamo svakog dana – objasnila je.

Zbog ogromne količine odjeće, ako ne opere veš sedam dana, kaže da bi zavladao takav haos u kojem se više ne bi mogla snaći.

Tiffany objašnjava kako je najvažnija stvar u njenom pristupu pranju veša kodiranje po boji, kako ga naziva. Tako odjeću razvrstava u 4 grupe – tamne boje, peškiri, crvene i ružičaste i potom bijele.

 • Obično svaki dan peru jednu punu mašinu odjeće crvene i ružičaste boje, a svaki put kad se jedna hrpa napuni do vrha – ide na pranje.

  To je proces koji nema kraja, a porodici posao olakšava posebna prostorija za pranje, sušenje i vješanje odjeće.

  Ne razvrstava odjeću po imenima

  Kako bi se snašla u ogromnoj količini rublja, Tiffany je osmislila svoj sistem razlikovanja odjeće po veličini. Tako za svaku veličinu stavlja na unutrašnjost tačku određene boje.

  – Budući da se kod nas odjeća očigledno nasljeđuje, glupo bi bilo da Beckham nosi majicu na kojoj piše Luke – kaže ova domišljata mama. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,