Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Majka dvoje djece uštedila novac jednostavnim trikom za kuhanje

Preuzmite sliku

Tara Goble  priprema hranu već više od desetljeća, a počela je otkad su joj djeca bila mala.

Mama dvoje djece sprema hranu unaprijed te je zamrzne, pa na taj način ima brzo pripremljenu večeru za svoju djecu, a štedi i stotine funti svake godine. Tara, inače školska kuharica, rekla je:

“Pripremala sam hranu za zamrzivač još od kada su mi djeca bila mala, a navečer sam radila u supermarketu, tako da su imali finu večeru prije nego što sam otišla na drugi posao. Tako sam sve skupa kuhala otprilike 15 godina.”

  • Smatra da je uštedjela oko 115KM  mjesečno. Tara iz Kenta dodala je kako joj to omogućuje kupnju kvalitetnijeg mesa jer ga kuha te čuva u zamrzivaču. Tara štedi vrijeme pripremajući neka od svojih najdražih jela unaprijed, uključujući čili con carne i pastirsku pitu.

    Rekla je: „Kuham unaprijed mljeveno goveđe meso koje volim kupovati (kvalitetnije i manje masno) kad ga nađem na akciji. Napravim osnovni bolonjez, pretvorim ga u lazanje i canelone, dodajem miješani grah i čili kako bih napravila čili con carne. Osim mesa, kupujem i dodatke i začine kad budu na akciji. Na primjer, na veliko kupujem piletinu i pravim curry, narežem ih na trakice, dodajem miješanu papriku i crveni luk i zamrznem u pojedinačne vrećice da se kasnije prže ili napravim fajitas ili enchiladas.”

  • Osim hrane, Tara kupuje i posude te vrećice za zamrzavanje na veliko te na akcijama. Naime, Tara označava sve svoje posude s hranom kako bi točno znala što je u njima i kada je šta spravljeno. Obično provodi dvije večeri svake sedmice spravljajući hranu, te kaže da joj to uštedi puno vremena. (Miss7.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,