Subota, 27. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kupili plišanog medvjedića za 10 funti na pijaci, pa saznali da vrijedi preko 60 hiljada

Preuzmite sliku

Mladi britanski par kupio je na pijaci plišanog medvjedića iz ograničenog izdanja Princeza Diana Di Beanie Babyja – jednog od najtraženijih medvjedića u zbirci, koji može vrijediti hiljade funti

 • plisani-medvjedic-princeza-diana-kolekcija2
 • Jedan britanski par kupio je plišanog medvjedića ‘Beanie Baby’ za 10 funti na pijaci, a kasnije su shvatili kako on zapravo vrijedi 62,500 funti.

  Leah Rogers i Ryan Flanaghan prodavali su plišane igračke na sajmu, ali su u jednom trenu uočili ljubičastog plišanog medvjedića na štandu drugog prodavača.

  Kao bivši kolekicionar, Ryan je prepoznao kako je riječ o ograničenom izdanju Princeza Diana Di Beanie Babyja – jednom od najtraženijih medvjedića u zbirci, koji može vrijediti hiljade funti.

  Ipak, mladić je bio zapanjen kada je saznao kako je medvjedić bio jedan od samo 100 napravljenih u cijelom svijetu i da je njegova trenutna vrijednost na eBayu preko 60 hiljada funti.

  Ovo posebno izdanje medvjedića napravljeno je 1997. godine kada je princeza Diana preminula, kako bi se skupio novac za njezinu memorijalnu zakladu. Izdanje uključuje i pjesmu na etiketi koja Dianu naziva anđelom.

  Par se sada nada da će uspjeti prodati ovog vrijednog plišanca kako bi zaradili za polog za kuću koju planiraju kupiti.

  (rtl.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje